Nu ik mijn lijstje voor dokamateriaal zo goed als af heb
(enkel ontwikkelen, niet afdrukken) vraag ik me af waar ik
er best omga. De fotograaf waar ik ga wil het materiaal altijd bestellen,
maar is er niet echt vertrouwd mee.
In gent heb je verder ook nog www.focilux.be
Maar bestaat er voor België géén winkel zoals Foto van Puffelen, die ook interessante setjes verkopen? Een vergroter (voor later) kan me tweedehands niet echt schelen, maar er is materiaal dat ik liever nieuw zou hebben ook.

Een belangrijke vraag waar ik nog mee worstel: hoe houden jullie je chemie op temperatuur? Aangezien ik hier zelf een aquarium heb, dacht ik gewoon zo'n verwarmingselement in een curvebox te zetten (of een andere grote bak) en hierin in metalen of glazen maatbekers met de chemie in te zetten. Spoelen kan ik wel aan de kraan, maar dan moet ik de temperatuur ook wat in de gaten houden....

En last but not least: (hoort wel in chemie-sectie thuis): momenteel heb ik in mijn toestel een 400 Tmax rolletje zitten, maar ik zou ook andere filmpjes zoals tmax 3200, neopan 1600, tri-x 400 en agfa pan apx 100 willen ontwikkelen. Welke ontwikkelaar raden jullie dan aan als ik zou kiezen uit d76 rodinal of tmax? En hoe zit dit nu met het stopbad? mag ik gewoon water gebruiken of doe ik hier wat azijnzuur bij? (zoals al eens gezegd 15% ofzo...)

Alvast bedankt,
Pieter