L.S.
Zoals jullie gelezen zullen hebben op de Engelse forum of in de media is Kentmere overgenomen door Harman, als importeur voor de Benelux weet ik dat ook sinds pas, mij is echter door het management van Kentmere verzekerd dat de continuiteit van de produktie gehandhaafd blijft. Voor mij
als importeur veranderd er vooralsnog niets, alleen de administratieve afhandeling gaat verlopen via Harman.
Je kunt je afvragen wat de reden is geweest van de overname, is het Harman om de zwart/wit papieren te doen alswel om de Inktjetpapieren of is er een moment gekomen waarbij de eigenaar van Kentmere dacht nu te moeten cashen. Ik denk persoonlijk dat de twee laatste redenen aannemelijk zijn, want waarom zou Harman op een krimpende markt voor Zwart/wit nog een merk erbij willen hebben ? In de toekomst denk ik dat het distrubutiekanaal wat betreft Kentmere niet zal veranderen. Ilford wordt gedistribueerd door De Beukelaer moment in de Benelux en ik denk persoonlijk niet dat zij zelf zitten te wachten op een tweede merk op de plank als Kentmere, wat betreft hun kanalen zullen ze het er even goed bij kunnen hebben, maar ja wat schiet het eigenlijk op Ilford is sowieso de leading company on the market.
Als in de toekomst Harman toch zal besluiten om bepaalde importeurs van Kentmere mondiaal over te dragen aan Ilford importeurs deze actie nog een staartje zal krijgen simpelweg omdat dan deze mensen hun broodwinning zullen kwijtraken (zeker als ze alleen Kentmere doen bijv.). Ik denk dat er dan wel wat claims richting Harman zullen gaan, lijkt me niet onwaarschijnlijk, wellicht loop ik al wat vooruit op zaken maar het is iets waar toch rekening mee gehouden zal moeten worden.

groet.

René de Caluwé
Kentmere Benelux
www.kentmerebenelux.nl