mhmm, zou het? de soep wordt wederom erg heet opgedient.

Ik vraag mij af of de 25% krimp ook niet voor een groot deel te danken is aan het succes van niche spelers als Forte en Efke.

Bedenk dat Ilford naast ZW papier ook RA4 (en Ilfochrome) papier maakt dat veel in afdrukcentrales gebruik wordt en ook daar zit de klad in!

Feit is dat de marktomstandigheden veranderd zijn en Ilford zal zich daar op de een of andere manier op moeten aanpassen. Dat Ilford over enkele maanden in welke vorm dan ook niet meer bestaat lijkt mij stug. Het is duidelijk: voor de huidige omzet/afzet en de te verwachten toekomst hebben ze een te uitgebreid produktgamma en ook te veel mensen in dienst. Dat betekend dus dat ze in een afgeslankte vorm verder moeten gaan, de makkelijkste manier (helaas voor de mensen die er werken) is vermoedelijk via een faillisement-doorstart of sterfhuis constructie en helaas voor de consument met minder produkten om uit te kiezen tegen een hogere prijs.

Bedenk ook wat Ilford allemaal maakt: Galerie, MG-IV (pe, portfolio en bariet), Cooltone, Warmtone, Ilfospeed, MG-Express, PanF, FP4, FP5, Delta 100, Delta 400, Delta 3200, XP2, IlfoChrome, Ilfocolor RA4 (in verschillende varianten), Ortho-Plus, SFX-200, SP816T, SP857P, Chemicalien allerhande. Hier gaan dus produkten sneuvelen!

Ik denk dat Fred gelijk heeft: als we nu allemaal ons van Ilford afwenden maak je het alleen maar erger.

Groeten en sterkte in deze 'zware' tijden,

Huib