Hallo Pieter,
Tura is gewoon Agfa film met een andere naam. Met Classicpan heb ik niet zulke goeie ervaringen (120 film). Ik denk dat de werkelijke snelheid op Iso 200 ligt. Bovendien zaten er bij de 30 rollen zo'n 10 slechte; fabricagefout denk ik. Gewoon pech gehad; velen op Apug vinden het een goede film. De filmdrager is nogal grijzig en krult nogal. NewClassicpan zoals verkocht door J&C (verbonden aan Fotoimpex) in de USA schijnt een betere kwaliteitscontrole te moeten doorstaan.
Fomapan is een goeie film maar met een blauwkleurige filmdrager. Die kleur verdwijnt niet tijdens het spoelen. Op zich heeft dit geen gevolgen bij het maken van de afdrukken. Ook deze film (120 formaat) houdt van krullen.
Met Efke heb ik geen ervaring. Kijk eens verder op Google of Apug wat men er van vindt. Je kunt niet op één mening afgaan.
Ilford FP4+ en HP5+ zijn al jaren mijn favorieten. Fotoimpex heeft nog een restpartij Orwo 125 liggen tegen een aantrekkelijke prijs. Verkoopdatum 2005 maar als je de films in de koelkast legt gaan ze nog vele, vele jaren mee. Orwo=Ilford in een ander jasje.
Zie: www.foma.cz
Succes
Hans