Quote Originally Posted by PieterB

Paterson 2x tank 24.36
Kaiser abstreifer 8
S/W thermometer 4.06
Edelsthahlfilmclips 8
Paterson Mixing Jug 1000ml 6.38
Paterson Mixing Jug 1000ml 6.38
Ik haal bij Welkoop/Boerenbond (een handel in agrarische benodigdheden)1 en 2 liter maatbekers met duidelijke maataanduidingen voor ? 2,- en ? 4,-. Ze zijn beter geschikt voor dokagebruik dan alle merk (plastic) maatbekers die ik tot nu toe gehad heb, en nog goedkoper ook.

2 PE faltflaschen 1000ml (harmonicaflessen denk ik) 8.80
Ik zou je geen harmonicaflessen aanraden. Het idee is verleidelijk. Maar in mijn ervaring zijn ze zelden echt luchtdicht, en uiterst moeilijk schoon te maken. Ik gebruik glazen yoghurtflessen met plastic schroefdop voor chemie. Lekker brede hals, goed schoon te maken en luchtdicht. Als hij niet vol is kiep je er gewoon wat knikkers in tot de chemie aan de rand staat, of spuit je er wat aanstekergas in om oxidatie te voorkomen (pas op, ontvlambaar).

Classic STP Stopbad 2.90
(als het op is gebruik ik huishoudazijn, maar dit lijkt me toch niet duur...)

Dat is ? 2,90 voor 5 liter, of ~ ? 0,60 per liter. Bij diezelfde Welkoop koop ik een kilo 100% citroenzuur (reukloos stopbad) voor ? 6,50. Bij 15 gram per liter betekent dat 66 liter stopbad, ofwel een dubbeltje per liter.

En heb je wel eens gedacht aan het Nederlandse Amaloco? Prima produkten voor een uiterst redelijke prijs. En alle ontwikkelaars zijn vloeibaar.

Gilbert