Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Als iedereen die belangstelling heeft even laat weten hoe die tegenover zaterdag 26 januari staat dan kunnen we dat hopelijk vast zetten.

We kunnen er ook een praktische doe dag van maken. Een motief kiezen en dan dat proberen te fotograferen. Dan kunnen we over elkaars schouder meekijken. Doordat film en camera gescheiden zijn kan iedereen die dat wil met wat belicht materiaal naar huis gaan. Zodat dat dan thuis ontwikkeld kan worden. Het is dus zaak om, als je die hebt, in ieder geval eigen film mee te nemen. In mijn doka kan ook als dat nodig is film in/uit cassettes gedaan kunnen worden.
Dat zou dan 6X7/6X9 (cm) 4 X 5 of 8 X 10 na gelang wat men prevaleerd.


Bij slecht weer zouden we met een stilleven kunnen spelen. Op het moment ben ik wat beperkt wat betreft flitslicht want de generator van mijn hoofd licht heeft de geest gegeven (6000w/s) daardoor zijn we beperkt tot 2 X 750 w/s wat verder wel genoeg is tot 4 X 5. Maar met 8 X 10 wordt dat toch wat krapjes.
Een praktische dag lijkt mij een goed idee. We moeten alleen een goed 'slecht weer' program hebben. Gary gaf de flitslichtbeperkingen aan. Daar kan ik in meegaan. Mijn ervaring is dat voor 4x5 al zoveel licht nodig is dat je het licht wel dicht op het onderwerp moet zetten. Ik los dat door meervoudige belichting op, maar het is ver van ideaal. Bovendien is een stilleven niet zo geschikt om perspectief op te 'oefenen'.
Ik denk meer aan een kerk of ander gebouw, waar genoeg daglicht invalt. Prachtig om de verstelmogelijkheden (perspectief en focaal vlak op te oefenen).
Op deze manier blijf je droog en vriezen je vingers er niet af en er kunnen vaak prachtige motieven zijn. Ik vermoed dat er in de buurt van Nijmegen wel iets interessants te vinden is.

Jed