Quote Originally Posted by elbuveli2ETHPY View Post
1) Kentmere papier,ik vond het een mooi papier,en zou dat eens willen proberen,heeft iemand van jullie daar ervaring mee,en zoja,welke ontwikkelaar erbij

2) wat ik ook nog even wil vertellen,ik dacht dat ik zo,n beetje de laatste was op analooggebied,iedereen heeft het over digitaal,waar je ook komt,en dan moest ik vertellen dat ik dus nog gewoon met rolfilm werkt,ten eerste weet de massa nog nieteens wat rolfilm is,enkel kleinbeeld,en ze kijken je dan zo meewarig aan,op de fotoclub ben ik de enigste nog met analoog,daarom ben ik blij dat ik deze site hebt gevonden,het stimuleerd me,in mijn gedachte,om door te blijven gaan met analoog,trouwens,het is gewoon veel mooier,punt.ik hoor nog wel van jullie,groetjes,Ruud.
1)
Ook ik gebruik kentmere bariet zoals harry al aangaf. Een heel mooi papier. Let wel dat het drogen voor velen een probleem is daar het krult. Ik span het met aquareltape op een glasplaat en laat het drogen aan de lucht.
Voor ontwikkelaar gebruik ik van amaloco: am6006 en x89(fixeer) en stopbad s10

2)
Ook hier in het zuiden des lands wordt je als analogist raar aangekeken bij fotoclubs bv. We hebben nu een groepje van 5 analogisten die in de buurt van eindhoven bij elkaar komen voor z/w. Er wordt gewerkt op 6x6 en 4x5.