Quote Originally Posted by Ole View Post
Du skal være bra trygg på stativet når objektivene begynner å bli store. En 360mm f:5.6 Symmar er sjokkerende stor og tung, så hvis jeg skal ha den hengende frempå et kamera vil jeg være HELT sikker på stativet: Bort med alle hurtigkoblinger, og skift til 3/8" skrue!

Videokameraer pleier å ha stativfestet rett under tyngdepunktet. Det er nesten det eneste stedet du ikke finner stativfestet på et storformatkamera, medmindre du kan finjustere det selv.
Jeg er helt enig i at man bør være sikker på innfesting, men jeg mener en 6mm bolt har en bruddstyrke på et par tonn, så selve bolten (skruen) er jeg ikke nærvøs for. Nå har jeg heller ikke hverken 360mm objektiv eller hurtigfeste på dette stativet, så ingen veldig fremtunge løsninger eller plastikkdritt som kan løsne. Men du må nesten se dette stativet selv! Jeg forsøkte å finne et bilde av det liggende ute på nett, men jeg måtte ta noen selv. Vennligst ignorer litt dårlige eksponeringer: Stativ.

Det er forresten et Hitachi-merke som kan sees om man ser nøye etter på bilde 4. Kameraet på stativet er et EOS 5D, sånn for å vise proposjonene. Stativet er, som kan sees, ganske brutalt stort. Og fjærdempet, så det ikke faller fremover ved feil belastning.