Argentic,

Het was ook mijn bedoeling om alleen mijn hart te luchten. En dan kan ik zeer pinnig worden.:rolleyes::rolleyes:
Niet om tegen het forum te schoppen, zeer zeker niet.

Niet tegen jou, ik weet zeker dat jij meer dan een warm hart aan het forum toedraagt.

Ik weet ook dat aan een vereniging in welke vorm dan ook zeer veel werk zit. Ik heb jaren in besturen gezeten van plaatselijke verenigingen.

Ik heb zeker bewondering voor de stap welke iemand neemt, maar ................ het is wel zijn stap.

Ik betaal vele male meer voor mijn fotoclub en toch krijg ik hier meer informatie.

Als Paul Jenner een kleine bijdrage in de kosten zou vragen voor de Rolleiflexclub dan zou ik zeker mijn bijdrage leveren.
Dus het gaat niet om geld. Ondanks dat ik een Nederlander ben.

Maar ik ben ook van mening dat een forum vrijtoegangelijk moet zijn. Want daar is het een forum voor. Dat men soms organisatorische drempels in moet bouwen is ook begrijpelijk.

Dat men voor de gallery een bijdrage moet leveren lijkt ook niet onredelijk, zeker wereld wijd.. Daar zijn veel meer kosten mee gemoeid. Maar noem het dan.

Waar ik wel tegen blijf schoppen is: Dat andere vinden dat andere ook een (vrijwillige:rolleyes::rolleyes bijdrage moeten leveren.
Met het gevolg dat mijn hakken alleen maar dieper in het zand gaan. Maar dat dat zal wel wat met principes te maken hebben.

Wanneer echter af en toe een bericht verschijnt van uit de organisatie die wijst op de voordelen van een subscriber. Dan kunnen nieuwkomers op het forum daar hun voordeel mee doen.

met vriendelijke groeten,

Theo Bartelings