Quote Originally Posted by Annemarieke
Merlin,
Ik vraag mij af en toe af of mensen compleet blind geworden zijn, omdat ze niet zien dat de kleuren van digi-prints afschuwelijk zijn en dat er geen diepte in die prints zit. Is dit nou pure gemakzuchtigheid, of zien ze echt niet dat een barietprint vele malen mooier is?

Anne Marieke
Nee, ze zijn niet blind geworden, ze zijn altijd al blind geweest. De meesten zien pas verschil als ze de afdrukken naast elkaar zien. En zelfs dan... Een digiprint van de 1-uursboer is vaak scherper, na wat unsharp mask.

De nederlander koopt het goedkoopst ook al weet hij dat hij rotzooi koopt.
Als ik voor mensen een trouwreportage maak (doe ik zelden, want ik vind het stomvervelend werk), en dezelfde foto op RC en bariet laat zien, zien ze wel degelijk het verschil, maar nemen toch de goedkopere plastic print.Tegenwoordig maak ik ze dus even duur, want voor mij zit er (bijna) evenveel werk in.

Op de middelbare school vond ik literatuur stomvervelend. Na een gepassioneerde engels leraar lees ik het echter met plezier engelse literatuur in het engels. Op dezelfde manier heb ik moeten leren om klassieke muziek, kunst of zelfs zwartwit foto's op prijs te stellen. De kwaliteit van foto's zien is geen aangeboren eigenschap. We moeten ons publiek opvoeden.

G.