Erik: Så flott at du bruker LED som saflight! Jeg kommer nok også til å gjøre nettop det! Billig, og varer sikkert lenger en transformatoren!

Min plan i forhold til antall og plassering er enkel: Jeg skal bruke den til 4x5" negativer, så da kutter jeg til et "stripboard" eksperimentkort til ca. 4x5" og lodder på en lysdiode i senter for hver kvatrattomme (20 LED). I tillegg skal jeg legge inn noen røde dioder mellom disse, som er til fokusering, og sette opp en timerkrets (555) med dekadeteller, så jeg kan få (nesten) nøyaktig instilling av tid for eksponering. Siden dette er ment å være portabelt, er planen å bruke 2 paralellkoblede 9V batterier. De skulle vare omtrent evig til dette! To potensiometre: En for lysintensitet og en for tid. En trykkbryter på kabel ("snorutløser") for å eksponere, og en av/på bryter for rødt safe/fokuseringslys. Jeg har veldig enkel tilgang på gels, i og med at jeg jobber på Den Norske Opera, og kan derfor anskaffe noe diffusjonsfilter, og tenkte derfor på to lag med helt hvitt filter med et par cm mellom hver og en cm eller to opp til diode array. Dette bør gi MYE diffusjon og ganske jevnt lys.

Når det gjelder rødt fokuseringslys: Det større søsterprosjektet er å bygge en 4x5 tommer forstørrer der jeg monterer det hele bak på Shen-Hao'en min... Dette prosjektet kommer jeg sikkert til å poste bilder av senere, men det er altså lyskilden jeg konsentrerer meg om akkurat nå. Lyskilden blir altså helt modulær.