Quote Originally Posted by Matthijs View Post
Het heeft mij ontzettend geholpen om een beginnerscursus fotografie te doen, waar alles nog analoog werd gedaan. Dus eerst een foto-opdracht, daarna zelf ontwikkelen en dan zelf afdrukken. Dit werd georganiseerd door een cultureel centrum in Groningen. Als jij zoiets in de buurt hebt, zou ik het vooral doen. Het scheelt enorm als iemand je de eerste keer in persoon helpt, i.p.v. dat je alles uit boeken moet doen.

Daarnaast zou ik aanraden een andere film te nemen, Ilford XP2 is een zgn. chromogene film, wat inhoudt dat deze in kleurennegatief chemie moet worden ontwikkeld. FP4+, HP5+ of Delta zijn betere opties als je het bij Ilford wilt houden.
Het probleem is dat we op school (waar ik mijn foto's ontwikkel) enkel in C-41 kunnen ontwikkelen (ik snap niet goed waarom, maar het zal wel een reden hebben). Ik moest deze film dus wel nemen. Ik heb ook Kodak BW400CN gekocht omdat ik Ilford en Kodak eens wou vergelijken, maar naar het schijnt is deze ontzettend moeilijk zelf te ontwikkelen. Het zal voor mij dus nog veel "trial and error" worden denk ik.