Quote Originally Posted by gary mulder View Post
C-41 gaat neem ik even aan gewoon in een automaat. Daar valt weinig aan te leren. Film er in druk op start..... Afdrukken kan natuurlijk prima op school. Raad ik je ook ten zeerste aan. Dat kan ook van negatieven die je lekker thuis uit een ontwikkeltankje trekt. Daar is niet veel voor nodig. Misschien is 't bij onze zuiderburen nog niet zo erg gesteld, maar hier kun je via marktplaats de benodigde spullen gewoon GRATIS ophalen. Soms met een beginners boekje ;-).

Maar misschien is je vraag meer in de richting van opname techniek bedoeld ?


Eigenlijk gaat mijn vraag over het hele proces, van foto trekken tot ontwikkelen. Ik fotografeer al digitaal, maar nu wil ik gaan fotograferen met een analoog toestel. Dus nu kan ik niet meer controleren hoe de foto eruit ziet (best een schok voor mij). Ik wil er dus voor zorgen dat mijn foto al onmiddelijk mooi getrokken is (technisch dan). Digitaal kan ik sluitertijd, ... bijsturen als ik de foto op de lcd bekijk. hier gaat dat niet, ik ben dus op zoek naar een paar universele regels voor analoge fotografie. Ik kan dit natuurlijk ook gewoon opzoeken op internet of in boeken. Maar ik hoor het liever uit de mond van mensen die er ervaring mee hebben. Daarnaast wil ik ook te weten komen hoe ik een ZW foto het mooiste kan ontwikkelen. En ik wil dit zelf doen, dus geen fotolab.

In ieder geval blijkt wel dat die C-41 film een foute keuze was, het was nochtans op aanraden van mijn "leraar" fotografie dat ik dit soort film kocht.