[QUOTE=Jed Freudenthal;569929]
Quote Originally Posted by Captain Spank View Post
Hallo,

IK ben juist begonnen met analoge ZW fotografie. Het is ook de bedoeling dat ik mijn foto's zelf ontwikkel. Het probleem is dat ik met mijn 22 jaar het analoge tijdperk niet echt meegemaakt heb, ik heb er dus ook niet veel voeling mee. En weet niet goed hoe ik eraan moet beginnen. Vandaar mijn vraag: waar moet ik in het algemeen op letten om een mooie ZW (portret)foto te trekken?

IIk heb er nooit bij stilgestaan dat je een situatie krijgt dat mensen het analoge tijdperk nooit echt hebben meegemaakt (zonder digitaal ernaast). Een inleidend boekje lijkt mij handig.
Ik denk dan aan 'De nieuwe fotoschool' van Hans Windisch. Het nieuwe eraan is dat de laatste druk al gauw 50 jaar oud is. Je wordt in de analoge fotografie ondergedompeld.

Jed
en ik heb de analoge fotografie dan nog deels meegemaakt. Op schoolreizen kreeg ik bijvoorbeeld een wegwerpfototoestel mee van thuis. Mijn jongere neefjes en nichtjes krijgen nu al een klein digitaal toestel mee als ze op uitstap gaan met de klas. Wel een beetje raar als je erover nadenkt