[QUOTE=klaas12;573414]dag,

Ik heb een goede set apparatuur die ik goed ken en waar ik zeer aan ben gehecht: Twee bodies f90x met data-achterwand, serie fraaie objectieven. Zw/w verwerk ik zelf en kleur besteed ik uit bij een klein vaklab. Over de kwaliteit ben ik tevreden, maar digitaal biedt meer mogelijkheden etc. Dus.....

Ik sta nu voor de keuze of ik over zal schakelen naar digitaal of zal blijven bij analoog. Ik zie een aantal mogelijkheden waaruit ik kan kiezen:

1.Ik blijf geheel analoog werken met het nadeel dat het proces van opname tot beeld lang duurt en dat het resultaat moeilijker is om te zetten tot drukwerk (tov digitaal is het duur en tijdrovend).

Op 't moment zijn meer dan 75% van de professionelen weer over naar analoog. Een belangrijke reden is dat het te veel tijd kost om tot het resultaat te komen als je digitaal werkt.
Klaarblijkelijk is het omzetten naar drukwerk belangrijk. Dat klinkt aardig professioneel. Maar ik heb nog niet gehoord dat het scannen van een analoog negatief of positief zo een heksentoer is, ieder vaklab kan dat doen.

Jed