[quote=Jed Freudenthal;575746]
Quote Originally Posted by klaas12 View Post
dag,

Ik heb een goede set apparatuur die ik goed ken en waar ik zeer aan ben gehecht: Twee bodies f90x met data-achterwand, serie fraaie objectieven. Zw/w verwerk ik zelf en kleur besteed ik uit bij een klein vaklab. Over de kwaliteit ben ik tevreden, maar digitaal biedt meer mogelijkheden etc. Dus.....

Ik sta nu voor de keuze of ik over zal schakelen naar digitaal of zal blijven bij analoog. Ik zie een aantal mogelijkheden waaruit ik kan kiezen:

1.Ik blijf geheel analoog werken met het nadeel dat het proces van opname tot beeld lang duurt en dat het resultaat moeilijker is om te zetten tot drukwerk (tov digitaal is het duur en tijdrovend).

Op 't moment zijn meer dan 75% van de professionelen weer over naar analoog. Een belangrijke reden is dat het te veel tijd kost om tot het resultaat te komen als je digitaal werkt.
Klaarblijkelijk is het omzetten naar drukwerk belangrijk. Dat klinkt aardig professioneel. Maar ik heb nog niet gehoord dat het scannen van een analoog negatief of positief zo een heksentoer is, ieder vaklab kan dat doen.

Jed
Je kan scannen ook makkelijk zelf doen als je een goede "dedicated" scanner hebt of een redelijke flatbed. Laats een opdrachtje gedaan en daarvoor al mn 67 dia's ingescand en afgeleverd na beetje nabewerking om ze weer op de dia te laten lijken en vooral stof verwijderen. je kan het ook laten doen inderdaad. Kwaliteit van scannen is ruim voldoende om in drukwerk te produceren is mijn ervaring. naar mijn mening is analoog met een scanner voor digitale aflevering het beste van twee werelden. enige probleem is de wachtijd dat je dia rollen terug zijn van de centrale.