Quote Originally Posted by hka View Post
Waarom zou je dat niet doen. Je weet nooit van te voren hoeveel prints je ervan gaat verkopen en van hoeveel foto's je er niet één verkoopt. Dus zou ik het groter willen zien. De slager verrekend ook in zijn prijs een bepaald gedeelte van zijn niet verkochte vlees doordat hij dit vanwege zijn kwaliteitsnormen niet meer wil of kan verkopen. Heb je daar ooit moeilijk over gedaan als je vlees bij hem kocht... Appie Happie let ook op zijn kleintjes...
Goed punt Hka. Echter wordt het dan wel erg onbetaalbaar als ik alles wat ik erin stop wil terug verdienen. Dat is ook helemaal niet mijn bedoeling. Ten eerste wil ik plezier beleven aan fotograferen. Ten tweede vind ik het leuk om foto's te verkopen omdat het waardering voor je werk betekent. Toen ik net begon vond ik het al prima als ik weer wat chemicalien kon kopen en een paar rolletjes. Echter naarmate ik groei in mijn proces als fotograaf en steeds meer richting echt fotograferen ga en minder kiekjes maak vind ik dat de prijs van mijn product ook omhoog mag. Ook omdat de werkwijze steeds professioneler en kwalitatief beter wordt.Toch blijf ik het per foto of per serie bekijken. Hoef er namelijk ook niet mijn volledige inkomen van te maken en heb besloten dat ook (op dit moment) niet te gaan doen.


Quote Originally Posted by Robbedoes View Post
Wat ik me later nog bedacht was het volgende. De verkoopprijs van de eerste foto bepaalt eigenlijk meteen de waarde van de volgende exemplaren. Je kunt dan niet ineens omhoog met je prijs. Bij kunstenaars in mijn omgeving zie ik het volgende vaak gebeuren. Tijdens een expositie besluit iemand om een doek/foto/beeld te kopen en er wordt een stickertje bij geplakt. Ineens is het object drie keer zo interessant, net als de koper. Een tijdje later verschijnen er plotseling meer stickertjes.

Daarnaast verschijnen er soms ook helemaal geen stickertjes :-)
Hoi Rob,
zie soms ook wel stickertjes bij exposities echter ben ik wel erg sceptisch over hoeveel je op een normale expositie verkoopt. Heb nu een aantal exposities achter de rug en overal praat ik met de mensen van de betreffende kunstcommissies. Die zeggen ook dat er meestal weinig worrdt verkocht. Dit ervaar ik zelf ook. Denk dat het eraan ligt dat mensen die zo'n expositie zien meestal niet in de "mood" zijn om iets te kopen. ze zijn in een gebouw met een bepaalde reden en dan is het moeilijk ze over de streep te trekken om iets te kopen. Denk dat het in gallerieen toch wel beter werkt als je daar een expositie hebt.
gaan het allemaal ontdekken

groet,
RJ