Quote Originally Posted by paulmat
Als het stukje film na zo'n 45 sec. begint te bleken en na zo'n twee minuten transparant is, dan is je fixeer nog goed. Als deze opheldertijd langer dan vier minuten duurt, zou ik die fles zelf niet meer gebruiken.

Wat Neofin betreft kan ik alleen zeggen dat ik beide soorten (rood en blauw) een jaar of twintig geleden eens gebruikt heb. Het kan zijn dat de flesjes/buisjes die jij hebt, dus even oud zijn, of slechts enkele jaren. Ik zou er in elk geval een beetje mee oppassen en er zeker geen onvervangbare opnamen mee ontwikkelen.
Bedankt, eigenlijk stond dit in die handleiding 'een zwartwitfilm ontwikkelen' die geschreven is door jou (ja toch?) en ik afgedrukt heb liggen
De fixeer maakte het klein strookje dat ik afgeknipt heb vrijwel onmiddelijk transparant, maar de verhouding was wat sterker, ik schat 1+5. Nog eens testen voor ik ermee fixeer om de sterkte te bepalen....

Op de tetenal site vind je nog altijd neofin blauw terug, ze zijn heus géén 20 jaar oud hoor die capsules Ik ga die eens testen vanaf ik wat classic pan en turapan of fomapan liggen heb, want op duurdere kodak en ilford filmpjes ga ik dat niet best niet doen.

De perceptol dient om 2.5 liter aan te maken maar ik heb enkel 2 1-liter bewaarflessen merk ik nu..... :s Andere mogelijkheden?
En ik heb nog nooit met poeder gewerkt....
Hoe zien negatieven ontwikkeld met perceptol er ongeveer uit? (contrast, scherpte, korrel?)