Quote Originally Posted by Merlin View Post
IDD, het was een onderkoelde reactie van een ijsbeer. Helaas, één nieuwe camera maakt nog geen analoge zomer. Heel Adox is IMHO minder waard dan Amaloco.
Adox is slechts een licentienaam en dus eigenlijk niets waard. Het is een naam, die aan een bepaald Efke product wordt gegeven. Efke heeft onder andere een nieuw barietpapier onder het Adox label gemaakt, dat ik enige tijd terug getest heb. De testresultaten heb ik in september in Willebroek laten zien. In juni van dit jaar komt het op de markt. Maar Efke maakt bijvoorbeeld ook Ilford films als FP4+ en HP5+. Dat is andere koek dan het 'mengen en roeren' van Amaloco. Een fotografische industrie vergelijken met Amaloco is het vergelijken van appels en peren.
Zo zijn Fuji en Kodak ook in het recente verleden met nieuwe films en een analoge camera uitgekomen. Zij doen dat naar hun zeggen, omdat de professionele fotografie weer meer dan 75% analoog werkt ( volgens een Kodak rapportage), wat betreft de films. Het opmerkelijke is de introductie van een goedkope analoge camera. Er wordt dus nu ook weer op een ander segment dan de dure professionele cameras gemikt. Zoals de Leicas, die grif over de toonbank gaan.

Jed