Quote Originally Posted by hka View Post
Dit is wel een beetje erg kort door de bocht. Polaroid beleverde niet alleen aan de fotobusiness maar bestreek een veel groter gebied. Wat dacht je van persoonsidentificatie, röntgentechniek, microscopische onderzoeken, drukkerijen, forensisch onderzoek en wat al niet meer... Ik heb er eens een lijst van gezien die zeer indrukwekkend was.
Dat is mooi maar alles wat je noemt is tegenwoordig digitaal, ziekenhuizen en tandartsen werken digitaal. Persoon identificatie gaat ook al digitaal.
Aan dat eerste heeft agfa ook zijn ondergang te danken denk ik.

Alleen denk ik dat er best wel een markt is alleen een kleine die je op een andere manier dan vroeger moet benaderen. en daar gaat het steeds mis.
De grote gevestigde bedrijven blijken niet instaat om zich daaraan aan te passen. En om een nieuwe bedrijf op te zetten gaat zoveel geld kosten dat het vaak niet lonend is of te risico vol word geacht.

Wat ik wel verontrustend vind is dat je in bijvoorbeeld Pratical photography helemaal geen advertentie meer ziet voor film rolletje, vroeger werd je ermee dood gegooid

Wellicht gebeurd er nog weleens hetzelfde als met de autofocus hoos van destijds. Toen kwam een aantal jaren later een aantal merken weer met niet autofocus modellen.