Hallo Claire,

Welkom op deze plaats waar ik overigens zelf sinds kort rondhang.
Interessante vraag die je vooral zelf zult moeten beantwoorden. Als je zelf met overtuiging hebt gekozen voor deze richting kan niemand je daar op digitale gronden meer van weerhouden. Je zult moeten leren leven met het leedvermaak en de meewarige blikken. Kom je uiteindelijk met goede resultaten op de proppen dan stopt dat vanzelf.

Ik geef je een voorbeeld uit een heel andere hoek. Al jaren en jaren wilde ik mijn eigen groente kweken. Visioenen over wachtlijsten en enorme kosten hielden me tegen. Toen ik een keer genoeg had van het gedraal ben ik naar een volkstuinencomplex gelopen (bleek maar 1km van mijn huis) en heb me daar ingeschreven op de wachtlijst. Ik schok me rot toen ik binnen twee weken een tuin van 2 are kreeg aangeboden en een beslissing moest nemen. Ik heb het gedaan en oogst ik nu alweer drie jaar de meest verrukkelijke dingen die vrijwel niemand meer kent. De grap is dat als ik nu ergens te eten word uitgenodigd men zich excuseert voor het feit dat er iets van Appie komt. Daar ben ik helemaal niet op uit geweest :-) En ja nu willen ze allemaal wel zo'n tuin maar het is zo’n gedoe, veel werk, drukdruk enz.

Iets soortgelijks zie je bij digitale fotografie. Veel mensen hebben de mooiste spulletjes gekocht in de hoop dat het allemaal zoveel makkelijker zou gaan. Toch zie ik dagelijks maar heel weinig foto's gemaakt worden, laat staan de geprinte resultaten.

Iedereen die op een goede manier met fotografie bezig is zal je waarderen voor wat je gaat doen. Het is niet zozeer analoog versus digitaal wat hier speelt. Het is meer dat je een creatieve weg gaat bewandelen. Zou je dat wel doen, levert dat wel wat op..... Twijfels en nog eens twijfels. Maar je zult spijt krijgen als je het daarom laat. En mocht het onverhoopt mislukken dan heb je het tenminste wel geprobeerd.

Dit overigens een enorme preek voor eigen parochie want zelf sta ik aan de vooravond van een inschrijving voor de deeltijd foto-opleiding aan de academie in ’s Hertogenbosch. Is dat wel slim als je bijna 45 wordt? Heb je daar nog wel wat aan? Herken je de twijfels?

Succes