Quote Originally Posted by gary mulder View Post
24 mei gaan Harry en ik in ieder geval op stap. We hebben als locatie een oude niet meer in gebruik zijnde spoorbrug gekozen om heen te gaan 30 min rijden van mij uit. Het wordt de beproefde formule van eerst fotograferen en daarna wat nabespreken foto's bekijken. Als thema om extra aandacht te geven lijkt ons goed om nog eens contrast beheersing op de agenda te zetten.

Een ieder die kan en wil meedoen is hierbij van harte uitgenodigd !

Om tijdens 't foto's maken tot uitwisseling te komen is 't hoogst wenselijk om een camera op statief te gebruiken. Zo kan een ander tenminste ook zien hoe jij de uitsnede bedacht had. En kun je er over praten. Mijn ervaring heeft geleerd dat 't anders een individuele bezigheid blijft en is de moeite om als groep op stap te gaan een beetje voor jan joker.
Dit is in ieder geval een omschreven plan. Het is overigens wel goed om de locatie aan te geven. Stel je voor dat die brug een half uur in mijn richting staat, dan ben ik een uur extra aan het rijden. Als niets tegenzit, kun je op mij rekenen.
Ik zie dat je de contrastbeheersing op de agenda hebt gezet. Daar heb ik het ook eerder over gehad in een inleiding (bij de opening van de B&W factory van Fred). Maar het onderwerp kan niet genoeg aandacht krijgen. Trouwens de aerial perspective is ook een voorbeeld van contrastbeinvloeding, al doet de natuur het werk voor ons. Een andere zaak is, hoe we als fotografen deze contrastbeinvloeding benutten.

Op deze dag kunnen we ook de resultaten uit de Ooipolder bekijken.

Jed