Stel je voor dat die brug een half uur in mijn richting staat
Ze ligt tussen Millingen aan de rijn en Emmerich over een dode arm van de rijn. Dus je rijd niet extra.

Toch maar weer voor de thuis basis gekozen?
Van Jaap en Obelix kreeg ik de indruk dat het toch wel leuk zou zijn om nog een keer bij elkaar te komen voor de zomervakanties. Dat deze de laatste open datum voor mij was heb ik maar de koop doorgehakt.

Ik weet niet waar de belangstelling ligt op dit omvangrijke gebied. Als er belangstelling voor bestaat zou ik een bepaald onderdeel onder het daglicht kunnen brengen. Ik zou dan wel moeten weten waar de belangstelling bestaat. Dat kan varieren van het werken met de MTF tot de beinvloeding van het licht in de uiteindelijke druk om het gevoel van de fotograaf te vertolken.
Voor mijn gevoel zou 't deze keer vooral toegespitst kunnen worden op de praktische aanpak tijdens het fotograferen en 't daaropvolgende ontwikkelen. Hoe te meten voor de opname, keuze op dat moment voor ontwikkeling, de gevolgen daarvan voor de belichting en de uiteindelijke uitvoering. En een aantal basis begrippen in de werkwijze toelichten. De meest gebruikelijke methode is 't zone systeem en het is denk ik goed om ons daar in eerste instantie aan te conformeren. Natuurlijk is hier van alles op aan te merken maar in eerste instantie is 't toch nodig om er begrip van te hebben alvorens de kritiek te kunnen begrijpen.

Als ik voor me zelf mag spreken vind ik niet aan een universele normering gerelateerde MTF grafieken voor de dagelijkse praktijk weinig stimulerend.