Het was grappig, toen ik aanlogde om deze vraag te stellen zag ik dat er nog al een post was over hoe Leica spul te kopen, waar ik natuurlijk ook m'n zegje gedaan heb.

Het zit zo, ik heb al een tijdje een Leica CL met de 40-C en de 90-C. En eigenlijk ben ik daar best wel tevreden over. Toch kriebelt het om te 'upgraden' naar een M4(-P) of M6 en ik ben er al een paar aan het volgen op ebay.

Maar gisteren kwam ik dus in een fotowinkel, met zoals steeds de CL rond m'n nek, en de man zei dat dt een hele fijne camera is. Dus babbel babbel en hij haalt een M6 en een M7 boven. Of ik eens door de zoeker mocht kijken, en dat mcht.

Ik had eigenlijk een fenomenaal verschil verwacht, maar eigenlijk viel het nogal mee of tegen: die zoekers zijn inderdaad wel iets helderder, maar niet zo erg veel.

Dus hier komt mijn vraag:

Wie heeft ervaring met zowel de CL als de M4 of M6 en kan me vertellen of er nu echt zulk een groot verschil is (in de praktijk).

Hetzelfde op vlak van lenzen: wie heeft ervaring met de 40mm n met andere summicrons , 35 en 50 , en is het verschil groot genoeg om te gaan "upgraden".