Quote Originally Posted by Robbedoes View Post

Heeft iemand goede ervaringen met papier i.c.m. Ilford Delta en APX?
Gewoon voor een iedeevorming want er is zoveel op de markt. Ik heb wel door dat e.e.a. erg persoonlijk is maar graag zou ik willen weten wat dat persoonlijke dan wel is: knisperig, mooie toonschaal, prachtige glans e.d.

En dan het grote woord. Ik wil met bariet gaan werken. Wat moet ik doen? Met bariet gaan werken of eerst met RC? Kan ik het door elkaar halen: testprint RC, eindresultaat met FB?

Wat heb ik te verwachten? Is het echt moeilijk, valt het wel mee?

Oh ja: is er een soort voorbeeldenboek voor papier (zoals bij behang) Zijn er testsets verkrijgbaar met verschillende soorten???
Fotografie is een aaneenschakeling van een aantal technische stappen en vooral niet te vergeten je eigen persoon. Ieder heeft zo zijn voorkeuren. Daardoor zweert de een bij de ene soort film, de ander bij een ander soort film/ ontwikkelaar. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Daar kom je alleen achter door fotos te bekijken, wanneer de fotograaf er bij is. Dan kun je vragen stellen bij datgene dat je aanspreekt. Een kroegmeeting is de geijkte gelegenheid. In mei hebben we weer zo'n bijeenkomst. Zaken als 'persoonlijke voorkeuren' zijn eigenlijk alleen aan voorbeelden aan te geven.

Jed