Over een aantal maanden zal ik als alles goed gaat mijn nieuwe doka in gebruik gaan nemen. (Dit na een aanbouw aan het huis.). De doka wordt ongeveer 2x3 meter groot, met een normale kamerhoogte (zeg 2,5 m). Vooralsnog heb ik besloten dat er geen stromend water in komt, de badkamer is letterlijk om de hoek, en ik spoel mijn foto's in het bad.
Ik verwerk alleen zwart/wit, en heb geen intentie om kleur te gaan doen. Mijn maximale formaat is 40x50.

Ik ben op zoek naar inrichtingstips, verlichtingstips en andere handige tips van mensen die al vaker een doka hebben ingericht.
Het idee van langs een kant een lange tafel voor de schalen is nogal duidelijk, maar wellicht zijn er mensen die betere ideeen hebben?
Verlichting: wie heeft er ervaring met meerdere lichtpunten? of zo'n soort tl bak aan het plafond? Wat zijn goede merken hiervoor?

Ik heb een vergroter en klok en alles wat daarbij hoort.
Ik heb er geen probleem mee om nieuwe dingen te kopen en daar dus wat meer voor te betalen. Als ik 2e hands koop zit je soms toch met de 'ellende' van een ander. Daarnaast vind ik het zonde om een mooie nieue ruimte met oude spullen in te richten.

Nog 1 ding: de ruimte is niet rechthoekig: de wand met de deur is 2 meter, vanaf de deur (zit aan de zijkant van de wand) een haakse wand van 3 meter, aan het eind daarvan weer een haakse wand van 1 meter, en dan een schuine wand naar de wand van de deur. Klinkt raar, als het niet duidelijk is kan ik wel een tekeningetje maken.

Alle tips van harte welkom uiteraard !

Alvast hartelijk dank !