Quote Originally Posted by Willie Jan View Post
Gisteren met een collega fotograaf naar Amsterdam geweest om Foam en Huis Marseille te bezoeken. We hadden vooraf een positief beeld van beide galeries (een galerie in Adam, dan moet het toch wel goed zijn).

Foam
Daniel & Geo Fuchs: Stasi, Secret rooms
Stellar Faber: Bergregenwouden in Ecuador
Jessica Dimmoch: the ninth floor
Collectie zoom: Expanding the city

Stasi wordt weergegeven door beelden van 1-2 meter doorsnee. Bevat een overzicht van de stasi zoals het er destijds uitzag.

De bergregenwouden bevat nietzeggende beelden van een regenwoud. Veelal veel te donkere platen. Mij bekroop het gevoel dat de serie in een weekend in elkaar was geschoten ipv een jaar zoals wordt verondersteld.

The ninth floor bevat beelden van een verslaafde vrouw die wordt gevolgd. Idee is mooi, maar de technische uitwerking zeer beperkt. Uit een reeks van zo'n 12 foto's was er maar 1 technisch goed. (De rest niet eens scherp). Een paar treffers qua sfeer.

Expanding the city met wederom wandvullende beelden van onscherpe bergen zand met sneeuw. Een lelijk ingeflitse boomwortel.
Een serie met een circel van planten die door het seizoen gefotografeerd is waarbij het standpunt iedere keer iets anders is en geen rekening is gehouden met de zonstand tov de gebouwen waardoor dan wel/ dan niet schaduwen ontstaan.

Huis Marseille
Edwin zwalkman: fake but accurate

Deze man heeft veel werk gehad aan deze serie.
Ook hier weer muurvullende beelden aan de muur. Technisch prima gemaakt met mooi plak en knip werk. Helaas sprak mij dit totaal niet aan.

Conclusie
We waren verbaasd omtrent sommige werken die tentoon worden gesteld. Is het idee op dit moment belangrijker dan de uitvoering? techniek is een ondergeschoven onderdeel geworden? Waarom moet een foto op 2x3 meter worden gedrukt als een 40x50 ook prima toonbaar is en misschien minder pixel/ruisvorming laat zien? Waarom wordt inferieur werk getoond?
Deze ervaring is niet alleen karakteristiek voor Amsterdam. Goed werk wordt voor goede prijzen aan verzamelaars verkocht en verdwijnt in een la. Professionelen maken in de regel geen vrij werk. Je moet dus rondneuzen om goed werk aan te treffen.

Jed