Ik heb daar vorig jaar rondgelopen (of bij een vergelijkbare beurs, het was in ieder geval ook in de RAI). Ik kan je opmerking over sexueel gefrustreerde kunstenaars niet helemaal plaatsen, of het moet gaan over de moderne kunst die in het algemeen een hoog poep-pies-naakte figuren gehalte hebben... maar dat dateert al uit de jaren 60-70, niks nieuws onder de zon en ik kan mij er eerlijk gezegd niet meer druk over maken. Soms is het wat, vaak niet, en dan loop ik er gewoon langs...

Ja, die prints van Nick Brandt zijn geweldig. Maar weet je zeker dat de grote platen Pt/Pd waren? Ik heb ze vorig jaar ook gezien, maar volgens mij waren de metersgrote prints glicee, oftewel inktjet. Ik weet in ieder geval zeker dat een aantal grote prints inktjet waren, want daar heb ik toen nog specifiek naar staan kijken, en het stond bij die prints vermeld. De kleinere waren volgens mij wel Pt/Pd, als ik het mij goed herinner.

Metersgrote prints is op zijn zachtst gezegd nogal moeilijk, zo niet onmogelijk in Pt/Pd, aangezien het een contactprinting process is. En een coating rod van 1-1.5 meter lang lijkt mij ook haast onhanteerbaar.