Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Misschien is je opgevallen dat Jed en ik een discussie afgelopen zaterdag hadden of dit vermeende effect. Bijkomende aspecten zijn dat er grote verschillen in beeld kwaliteit van broom-zilver, chloor-broom-zilver en chloor-zilver papier zitten. Over 't algemeen is men er over eens dat voor veel toepassingen chloor-zilver papier een onovertroffen beeld kwaliteit heeft. Het nadeel is dat het een veel geringere gevoeligheid heeft en zich niet als multigrade laat maken. De tussenvorm is al een stuk gevoeliger, maar nog niet zo als 't pure broom-zilver. Maar met broom-zilver is 't nog steeds moeilijk een goed multigrade te maken. De enige die daar redelijk in slaagt is ilford. Maar dat is dan ook direct een van de duurste papieren op de markt.
Maar wie 't drukken op chloor-zilver in combinatie met bijvoorbeeld een amidol ontwikkelaar machtig is kan tot verbluffende resultaten komen. Het liefst dan zonder tussenkomst van een vergroter, contactdruk dus.
Gary,
Dank je voor deze info. Ik heb net even bij wat papieren gekeken en kwam daar vooral chloor-broom-zilver tegen, niet één met chloor-zilver. Wordt dergelijk papier nog wel gemaakt?