Jaloers en afgunstig, dat komt bij me op :-)

Na de bijeenkomst van 24 mei heb ik ook al zitten verlustigen op e-bay. Wat daar niet allemaal langs kwam voor lage prijzen: Camo's, Sinars, een hele mooie Plaubel Peco Junior en ook nog een flink aantal vakvergroters van Durs. Omdat ik echter helemaal geen budget heb is het meer een vorm van zelfkastijding. Wat ik heb gezien heeft me wel gesterkt in mijn voornemen om uiteindelijk direct van Minox 8x11 op groot formaat over te stappen. Alle investeringen in kleinbeeld of middenformaat verstragen die.

Nou verwacht ik wel wat goede raad in de vorm van: "da's wel een grote stap" maar ik heb in het verleden wel degelijk gewerkt met kleinbeeld en middenformaat. Ik zal dus niet zo heel erg schikken van de 4x8 negatieven. Het instellingen verhaal is echter wel een vak apart.

Voorlopig blijf ik daarom lekker met mijn Minox werken en zal ik trachten het uiterste uit het formaat te persen. Zoals sommigen de 24ste mei wellicht zullen hebben vernomen werk ik nu met Copex, een document film. Met behulp van een speciale ontwikkelaar kun je de film gebruiken voor pictorale fotografie. Het aantal lijnparen per mm schijnt 600 te bedragen en mijn 15mm / f/3.5 COMPLAN zit op 330, net als het objectief in mijn vergroter. Het lijkt me daarom mogelijk om goede afdrukken te maken op 20 bij 25 en zelfs op 24 x 30.

Voorlopig blijf ik dus een beetje een buitenbeentje maar misschien inspireert mijn onderzoek en mijn werk uiteindelijk anderen om ook eens een Minox mee te nemen. Zoiets kleins hoort eigenlijk standaard in de borstzak voor de wel bekende "had ik nou maar.." momenten.

Heel veel pleziek met je aanwinst Ruud em wellicht treffen we elkaar een keer in het veld.

Rob