Quote Originally Posted by fred View Post
Voor alle duidelijkheid,eerst de print drogen aan de lucht en dan alle resterende vocht uitpersen met de seal bienfang pers.

Wat de kost van de aankoop betreft: met éénmaal of een paar maal de vakantie over te slaan is ie betaald..., kwestie van prioriteiten te stellen.
Ondertussen de schoonheid verder ontdekken naast de deur.
En het milieu vaart er ook wel bij: minder vliegtuig_luchtvervuiling.
Ik gebruik een pers die ik heb gekregen van een reclamebureau. Werd gebruikt om t-shirts e.d. te bedrukken (40x40). Deze heb ik middels zeer fijn schuurpapier nog vlakker gemaakt om te voorkomen dat er strukturen ontstaan. Op de foto leg ik bakpapier en dit gaat 1.5 minuten op 85 graden. Daarna plaats ik het geheel direkt tussen 2 platen hout (geplasticificeerd) met gewicht erop zodat het plat blijft. Als je dit niet doet dan gaat je foto met karton krom staan.

Sinds enkele maanden heb ik via freestylephoto van die drymount tissue om een foto op een zuurvrij karton van 3mm te plakken. werkt perfect en met de huidige prijzen daar een koopje... Gewoon inslaan, blijft toch wel goed.

Zo'n grotere bienfang pers is wel ideaal. Alleen via ebay e.d. niet te koop door het gewicht... Daarnaats moet ik nog een snijplank van 60cm minimaal om e.e.a. te kunnen snijden.

Ik had nooit verwacht nog zo veel tijd kwijt te zijn aan het plakken/presenteren van een foto en het uitzoeken wat of de beste methode is.