Quote Originally Posted by hka View Post
nu opnieuw weer een gedeelte van de studio hebben ingeruimd voor de technische camera en gebruik makend van film.
Ik wil best geloven dat een deel van de voormalige analoge pro's weer een plekje voor een TC hebben ingericht naast hun digi opzet in de studio.

Maar... dan wordt de 4x5 film na ontwikkelen wel weer gescand en digitaal afgeleverd, dus die "winst" in de zin van minder achter een PC zitten zie ik niet. Je kunt echt niet meer met je negatief of diapositief aan komen bij de gemiddelde klant (ten minste niet zonder ook een pro-kwaliteitscan (dus van b.v. een Imacon))

Daarnaast zie ik het in Amsterdam (toch het mekka van de pro-fotografen) alleen maar afnemen. Tot vorig jaar kon je nog in twee pro-labs terecht voor het ontwikkelen van je film, Kleurgamma en S-Color. S-Color heeft inmiddels de deuren gesloten... Kleurgamma had twee vestigingen waar ontwikkel- en afdrukwerk werd gedaan, nu gebeurd alles alleen nog maar op de Mauritskade... Kleurgamma is desondanks denk ik zo onderhand nog het enige vak / prolab in Nederland met nog enige serieuze omzet in analoog ontwikkelwerk (en voor de rest maken ze heel veel digitale prints op basis van digitale of gescande beelden).

Dus die 75% terug op analoog geloof ik echt niet...