Quote Originally Posted by Huib
Gilbert,

Wat onderscheid is er tussen een foto en een boek?
Goede vraag. Hoeveel zou jij maximaal uitgeven voor een boek? En hoeveel voor een foto?waarom kan een boek waar vele maanden aan gewerkt is wel in grote oplage verkocht worden tegen een redelijke prijs en waarom kan dat bij een foto schijnbaar niet.
Een wat minder goede vraag. De opstartkosten van een boek worden over al die exemplaren verdeeld. Dus kan hij goedkoper worden. Overigens vind ik boeken vaak schandalig duur. (Behalve bij de Slegte)

En foto's worden toch al in enorme oplagen bijna voor niks verkocht? Je hoeft het eerste het beste tijdschrift maar open te slaan.Hoe groot de oplage van een boek is beinvloed de beleving van dat boek toch niet. Bij een foto is dat toch ook zo? als jij die foto mooi vindt maakt het toch geen bal uit of er 1,10 of 1000 kopieen van bestaan?
Jawel, dat doet het wel. Zodra een boek met de hand geschreven moet worden, of in beperkte oplage op extra mooi papier of met originele etsen gedrukt wordt, moet jij een zien wat er met de prijs gebeurt.

Of er van een foto 1, 10 of 1000 exemplaren bestaan maakt voor mij inderdaad niet uit. Ik vind hem mooi of niet. Maar verzamelaars zijn bereid om meer te betalen voor exclusiviteit dan voor inhoud. Tja, wat de gek ervoor geeft.

G.