Quote Originally Posted by Breunes View Post
Ik denk dat de gemiddelde lezer eerder denkt dat het een nieuwe techniek is.
Ik heb het artikeltje gelezen en gelezen dat het om landschapfotografie (stad) gaat. Het kan dan ook best tot een nieuwe techniek worden gerekend. De reden is dat de objectieven geschikt voor landschapsfotografie ( en in het bijzonder het werken met licht in landschappen) van recente datum is. Deze reactie van een 'nieuwe techniek' hoor ik geregeld.
Deze veranderingen bij de objectieven zijn voor mij een krachtige impuls geweest mij in de landschapsfotografie te storten. Uiteraard komen daar nog allerlei andere zaken als ontwikkelaars etc. bij.
Een interessante bijkomstigheid is dat, vermoedelijk als gevolg van de klimaatverandering, de aard van het licht verandert. Daarmee worden mijn oudere landschapsopnamen als het ware historische documenten.
Ik heb de expositie in het FOAM niet gezien dus weet niet hoe deze fotograaf het heeft opgelost. Over een paar dagen hoop ik in Amsterdam te zijn, dan kan ik gaan kijken. Wel vind ik het verbazend dat het FOAM een dergelijke expositie laat zien. Ik dacht dat dat buiten hun beleid valt. Maar wie weet is het beleid verandert.

Jed