Quote Originally Posted by Marco B View Post
Dat vind ik serieus zeer triest voor jou. Als je niet zo door een foto geraakt kunt worden dat je daar de spanning niet in ziet, dan mis je een absoluut fundamenteel onderdeel van kunstbeleving. Misschien is het doordat ik al jaren met verschillende vormen van kunst bezig ben, en zeer geregeld in een museum exposities van allerlei vormen van kunst bezoek, dat ik op dit vlak een totaal ander wereldbeeld heb...
Het woord spannend is eens door de fotobond in het leven geroepen en wordt door amateurs gebruikt. Net zoals "je onderwerp moet altijd op de gulde snede staan" of "diagonalen in een foto maken deze spannend", of "zet de mensen eens op het verkeerde been".

Ik vind een foto mooi als ik er een bepaald gevoel bij krijg, net zoals kippevel bij muziek. En als die foto 2 weken aan de muur heeft overleefd in mijn woonkamer dan is het een goede prent.
Ik praat liever van een mooie foto die prettig is om naar te kijken.
En als je hem ooit wil verkopen dan zijn er weer andere eisen.

Het begrijpen van kunst is inderdaad een belangrijk onderdeel. Ik ben op dit moment kunstgeschiedenis aan het bestuderen om meer inzicht en achtergrondinfo te krijgen. Zou eigenlijk iedere fotograaf moeten doen. Net zoals het veel bekijken van werk van kunstenaars. Laat de term ansel adams vallen op een fotogroep, en niemand zal weten wie of dit is.