Quote Originally Posted by Marco B View Post
Kan de kwaliteit van de Tachihara niet met Shen Hao vergelijken, want heb die laatste nooit in handen gehad. Ik geef toe dat de Tachihara niet de degelijkste op de markt is, maar voor 600 dollar krijg je desondanks toch heel wat. Met de afwerking is op zich niets mis, en hij ziet er fantastisch uit. En het matglas is ook niet slecht. Zwakste punt blijft het gebruik van messing ipv een steviger metaal, en de constructie van de verplaatsingsmechanismen voor het verschuiven van de voor- en achterstandaard, maar ik kan er mee leven.

Mits je er niet beroepsmatig duizenden beelden per jaar mee wilt schieten, zul je er toch jaren plezier van hebben bij normaal gebruik.
Met de sjing shang heb je hetzelfde probleem als de Tachi.
Vooral de voor standaard kan in gelockte toestand nog wat wiebelen als je hem vastpakt. Echter wie leunt ertegen tijdens de opname...
Scherpstellen loopt wat stroever als met een technika of ebony. Of de achterwand echt haaks op het frontpaneel staat als deze in het palletje valt, vraag ik me ook af... Maar met de Shen heb ik al 2,5 jaar plezier voor $450.
Ik zie mij in ieder geval niet met mijn cambo master in de natuur wandelen...