Dat er cultuurverschillen zijn spreekt, gelukkig, vanzelf. Indien jullie met "...Nederlandse galerij..." bedoelen dat het over een galerij gaat waar het 'Algemeen Nederlands' als voertaal gebruikt wordt, dan kan dit zelfs verruimend werken. In dit geval zou deze dan kunnen openstaan voor zowel Nederlandstaligen uit 't Zuiden (Vlamingen, Noord-Fransen, Zuid-Afrikanen, enz...) en Nederlandstaligen uit 't Noorden (Nederlanders, Hollanders, Friezen, Surinamers, enz...) kortom, allen die het Nedrelands/Vlaams machtig zijn. Zo zou het een prachtig amalgaam kunnen worden, horizont verruimend want toch zeer divers qua Cultuur!

Argentic zou zo 'n beetje als moderator kunnen fungeren, hij heeft immers al ruimschoots, als Nederlander, kunnen proeven van de zuiderse (Auverniaque) mentaliteit...
Nu is het de vraag hoe wij dat, ingebed in APUG, kunnen organiseren. Een nieuw forum zou absurd zijn, zo isoleren wij ons. Overigens is APUG uitstekend georganiseerd en mondiaal bekend. Daarbij, zo zouden wij dan eventueel ook feedback van 'andere' culturen kunnen krijgen en dit kan alleen maar interessant zijn.
Ik kan me best inbeelden dat met de nodige dosis vindingrijkheid, een onontbeerlijke noodzaak voor een 'kleine taal- cultuurgemeenschap', er ergens wel een 'hoekje' kan gevonden worden om, onder een zeer duidelijke en meertalige titel, een soort galerijtje te openen.
Overigens, in een thread kunnen ook foto's getoond worden en commentaren geventileerd.

De dialoog is open.

I'imagination au pouvoir!

Philippe