Schitterend werk, en het is bewonderenswaardig dat ze zich zo strak aan een bepaald concept houdt voor een serie. Dat is lang niet zo makkelijk als het lijkt.

Over de techniek en de sfeer die ze daarmee weet op te wekken: is er iemand die daar ook wat meer over kan zeggen? Ik zou ook wel eens wat "ruiger" willen werken. Ik heb al eens met vloeibare emulsie gewerkt, en foto's met een kwast ontwikkeld... dat leverde al leuke dingen op, maar dit gaat nog een stap verder.

Er staat mij vagelijk bij dat ik al eens eerder werk van haar heb gezien, of er over heb gelezen in een fotoblad, maar weet het niet geheel zeker. Er staat mij iets bij van gedeeltelijke sepia en blauwtoningen in dat verhaal wat ik heb gelezen, maar weet dus niet meer zeker of het echt over haar werk, of van een andere fotograaf ging die in een vergelijkbare stijl werkte. Het zou in ieder geval wel de bruinige en blauwe zwemen verklaren... zijn er nog anderen met ideeŽn over de gebruikte technieken om tot dergelijke printresultaten te komen?

Verder wordt natuurlijk veel van de "sfeer" bepaalt door de donkerte en hoge contrasten, en op de eerste plaats misschien wel de geweldige setting van een oud huis... met die Vinex en jaren 50-90 woninkjes hier in Nederland bereik je dat natuurlijk nooit