Quote Originally Posted by Merlin View Post
Het verdiend zich nog op andere manieren terug. Je gebruikt ongeveer een zevende van de hoeveelheid chemie in een rotatieontwikkeling t.o.v. een kiepmethode. Alles blijft mooi op termperatuur (cpp) of je kunt in ieder geval alles verwarmen tot een goede temperatuur (cpa, cpe). Nog een voordeel: het scheelt inspanning en je kunt je aandacht tussendoor op iets anders richten. Mijn doka is nog nooit zo opgeruimd geweest, als na de aanschaf van een cpp2...
Sinds ik zo'n JOBO processor gebruik heb ik meer troep in mijn DOKA,:rolleyes: maar dat komt meer omdat ik nu veel meer zinnige dingen kan doen sinds ik zo'n apparaat heb. Overigens, mijn DOKA is erg krap, met grote vellen papier zat ik alsmaar tegen het schuine dak, nu kan ik 40 X 50 in een drum schuiven en lekker ontspannen ontwikkelen, zonder dat ik gedoe heb met het verschuiven van bakken, omdat ik anders niet kan "handelen" met die grote lappen.
ander voordeel is dat alles veel meer stabiel is; mijn temperatuur is constanter, ik moet echt met de stopwatch ontwikkelen, waardoor de kwaliteit constanter blijft. Ik weet beter wat ik doe als ik ga variėren met belichtingstijd, ontwikkeltijd, etc.

ą Dieu,
Johan