Quote Originally Posted by Merlin View Post
Als je de volgende keer weer over lichtmeten en lichtcompositie hebt, dan kan je gelijk het ontwikkelen mee nemen, ofwel een n-2, n-1, n, n+1 en n+2 notatie. Dan focus je ook op het "processed", in het citaat van Barry Norton "If a negative is properly exposed and processed, it is difficult not to make a high quality print". Want in mijn ogen is het ontwikkelen en het lichtmeten nauw met elkaar verbonden...
En Jed, kijkend naar jouw werk, kunnen we idd nog een boel over jouw lichtcompositie leren, maar je mag natuurlijk ook je eigen opnames maken.
Het lichtmeten en ontwikkelen is een, en dat is precies waar het om gaat. Barry Thornton heeft dat gezegd en daar is nog niets aan veranderd. Maar, je kunt dat als je in het veld staat niet 'eventjes' tussen neus en lippen doornemen. Als Barry nog leefde zou hij jou dat kunnen bevestigen.
Lichtcompositie is een heel andere zaak. Dat is een zeer gevoelsmatig onderwerp. Moeilijk onder woorden te brengen. Het beste is om aan de hand van beelden duidelijk te maken wat je bedoelt. En dan bedoel ik met beelden niet alleen fotos, maar juist gewoon wat we om ons heen zien. Fotograferen is in de eerste plaats kijken en je bewust zijn wat je ziet en wat je voelt.

Jed