sorry Marco,
ik was een beetje haastig in mijn oordeel. Dat de ingelogde status bij APUG niet altijd klopt wist ik niet, vandaar mijn verbazing. Ik zal wat rustiger aan doen, nu ik het allemaal wat beter ga begrijpen.
Aangezien "die woning" onze eigen huiskamer is, zal ik er zeker nog wel eens wat meer pinholes van maken.
Eigenlijk ben ik gelijktijdig bezig met meerdere pinhole-projecten. Jammer is dat ik iedere keer weer een aantal dagen moet wachten op de ontwikkeling van mijn kleurnegatieven. Kleurpinholes vind ik toch nog steeds het mooiste. Ik maak eigenlijk alleen zwartwit omdat ik die zelf ontwikkel en dan snel even kan kijken naar de resultaten. Zijn die goed, dan ga ik verder in kleur. Vandaag toevallig weer een aantal 6x6 kleurnegatief gemaakt met de Chinese pinhole.
Maar ik ben toch weer een aantal uren bezig geweest om een rolletje vol te schieten. Om nou voor de ontwikkeling van één rolletje helemaal naar Amsterdam-west te fietsen, is me toch ook een beetje gortig. Dus maak ik meestal één rolletje per camera/pinholesysteem. Aangezien ik met meerdere camera's aan het testen ben, is de omlooptijd dus iets langer. Ik maak opnamen met: die Chinese 6x6 cm pinholecam, een Holga SW120 6x12 cm waar ik pas mee ben begonnen, dan nog mijn pinholecap op mijn Canon T90, waar ik ook zeer benieuwd naar ben. Intussen ben ik ook nog zelf bezig geweest met het maken van een pinholecap voor mijn Mamiya Super 23 6x9 camera. Een bodycap voor een Mamiya 23 bestellen in Amerika is bijna ondoenlijk, omdat ze er bijna niet zijn. Pas na 3 maanden heb ik nu de eerste gescoord op EBay. Ik heb hem nu net en vraag me af of ik daar nu al een gat in moet gaan boren of wachten tot ik een 2e cap heb.
Dus voorlopig nog genoeg projecten om uit te testen. Bovendien ben ik nog dagelijks bezig de nodige informatie over pinhole-fotografie op te slurpen, die er is te vinden op Internet.
Ik woon inderdaad in Amsterdam z.o. en heb ook geen auto, dus ook alles op het fietsje. Je foto's zijn met veel liefde en zorg gemaakt, vind ik.
Mijn complimenten. 's Nachts om die tijd in die buurt rond te spoken, trekt mij ook eigenlijk niet zo erg. Hoewel ik dat wel bij mij om de hoek doe.
Nog even off-topic: omdat je ook nachtopnamen maakt, zal ik binnenkort ook eens een paar van mijn nachtopnamen plaatsen, recent hier in de buurt gemaakt met een Agfa Clack.

Hallo Dirk,
Leuk dat jij ook gereageerd hebt. Bij die Holga zit inderdaad helemaal geen zoeker, maar er zijn over de bovenkant een paar schuine verdikte lijnen getrokken, die je een beetje kunt gebruiken om te richten op je onderwerp. Bovendien zit er bovenaan een klein waterpasje en zelfs een kompasje ingebouwd.
De beeldhoek op die 6x12 cm van Holga is zo groot dat je het bijna niet kunt missen als je de boel maar recht houdt en over de camera heen kijkt.