Ludo, Hasselblad heeft geen 75mm objectief. Het zal een 80mm zijn. De objectieven heb je in verschillende versies: c zonder t* coating (lenzen zijn single coated) gemaakt tot ongeveer 1972 objectieven zijn meestal zilverkleurig, c met t* coating gemaakt t/m 1981 objectieven meestal zwart, CF, CFi en CFe, objectieven altijd zwart. De 80mm is ook als CB leverbaar en als later C model (qua uiterlijk gelijk aan het CF model maar minus de F stand op de sluitertijdenring.

Een polaroidachterwand is weinig waard. Wat de filmachterwanden betreft, zijn dit M12 of A12 achterwanden (de A12 is herkenbaar aan het slingertje)? Als het A12 achterwanden zijn, dan het laatste type met opbergruimte aan de achterzijde voor de schuif of niet. Een ouder model A12 zonder de opbergruimte is maximaal 90 euro waard mits in heel goede staat. Een M12 is beduidend minder waard.
Wat de camera betreft: welk soort schachtzoeker zit erop? Het model met het knopje bovenop en de vier los inklapbare wandjes (vierkante inklapbare loep) of het latere model waarbij de wandjes met elkaar zijn verbonden en die je inklapt door de beide zijden in te drukken (ronde inklapbare loep). De oudere zoeker is uiteraard weer beduidend minder waard. Tenslotte het matglas in de camera. Is dat het oudere, donkere matglas of een nieuwer veel helderder acute matte of acute matte D matglas?

Tenslotte, met welke lettercode begint het serienummer op de camera (dit geldt ook voor de filmachterwanden). Voor Hasselblad geldt de regel VHPICTURES = 1234567890 hetgeen het jaartal van fabricage aanduidt. Dus als het serienummer begint met RV is de camera of de achterwand gemaakt in '81. Uiteraard, hoe ouder hoe minder waard.

Ik heb zelf heel lang met Hasselblad gefotografeerd. Veel van de 500 serie camerasets die ik op marktplaats zie staan dateren veelal uit de jaren 60 en 70 en zijn voorzien van chromen objectieven. Voor zo'n set zou ik uitgaan van maximaal 100-175 euro voor de 500cm indien voorzien van resp. de oude zoeker en oud matglas of de nieuwe zoeker en helder matglas, 225 -275 euro voor de 3 a12 magazijnen, 125 euro (80mm) en 175 euro (150mm) voor chromen C objectieven mits in goede staat (controleer de sluiters bij met name 1 sec). Zijn het CF objectieven dan ongeveer het dubbele . CFe en CFi zijn nog iets meer waard.