Wat zou ik aan het bovenstaande nog toe moeten voegen richting Roos en Gary. Dank en nogmaals dank.

Op Jed's verhaal inzake kleurendrukken en digitale prints heb ik een geheel ander gevoel. Laat ik voorop stellen dat ik de kleurendrukken prefereer boven de prints van een of andere inkjet. Enige vooringenomenheid is me niet vreemd.
Op zich heb ik niet de indruk dat de prints minder zijn maar zijn wel anders. Je kunt het vergelijken met het verschil tussen een PE-druk en een Baryta druk. Op beide materialen heb je een uitstekend weergave maar Baryta is net iets anders. In het geval van de print en drukken van Gary heb je ook nog het fenomeen hoogglans (de foto's zijn bijna Cibachromes) en matte papier. Hierdoor ontstaat de indruk dat je bij de matte prints iets aan brillance mist. Ik denk dat dat hier een grote rol speelt. Die glanzende drukken doen wat met je terwijl de matte een zekere mate van ingetogenheid aan de dag leggen. Beiden zijn mooi maar anders...
Ik weet, dit is geen technische verklaring of ander sinds van enige wetenschap gespeend maar slechts een (onderbuik)gevoel.

Wat ik ook weet is dat ik nog heel hard mijn best moet doen om echt aan te haken. De uitdaging ligt er en ik ga daar zeker mee aan de slag.