Ook ik kan me bij de Mike, Harry, Gary, Ruud en Jed aansluiten.

Ik beschik alleen maar over middenformat met slecht 1st. 75 mm objectief. Voorlopig zie ik mij ook nog niet de stap naar groot formaat maken, dit heeft nogal wat consequenties in de hardware die daarvoor nodig is, maar ook b.v. in de ruimte die dit alles in beslag gaat nemen. Als ik dan zie wat ik nog allemaal moet leren beheersen om tot zulke mooie platen te komen als op de meetings worden getoond , nou dan kan ik nog wel even vooruit met mijn Mamiya 6. Tenslotte wordt de foto gemaakt op het moment van afdrukken en hiervoor moet je leren kijken, componeren en besluiten.
Het valt mij op dat als je wat geregelder met de fotografie bezig bent je toch heel snel vooruit gaat in je resultaat, ik zie dat als de eerste grote stappen vooruit, maar verwacht dat daarna de beheersing van finesses een veel langer leerproces omvatten. Wat mooi dat we een groep hebben die in dit opzicht voor elkaar wat betekend. Het is voor mij in elk geval een verrijking boven op mijn lidmaatschap van een fotoclub waar ondertussen de hoofdmoot digitaal werkt.

Je kunt stellen dat in korte tijd ik me al helemaal thuis voel binnen deze "elite" groep van gewone, vakkundige maar bovenal enthousiaste mensen. Het gaat om analoge fotografie tenslotte.

Guus