Quote Originally Posted by argus View Post
Hier ben ik weer.

@Jed: tegenwoordig is er ook continulicht dat géén hoge temperatuur uitstoot. Het lijkt me dus ook voor jou leuk om daarmee kennis te maken. We kunnen dan ook dadelijk over de voor- en nadelen hiervan spreken.

Toch even melden dat ik NIET de ambitie heb om zelf enige vorm van introductie/lezing te geven. Ik wil enkel de mensen samenbrengen. Mijn collega Herwin is beter onderlegd om het gebruik van het materiaal uit te leggen.

Vandaag heb ik met Herwin ook gekeken naar mogelijke data: 1, 8 of 15 maart. We gaan naar maximaal 12 deelnemers, in groepen van 4.
Eerder heb ik zelf teveel familiale verplichtingen en later zijn we reis :-)

Ik kan ook bevestigen dat er een deelnameprijs zal gevraagd worden. Hierin zal ook een lunch vervat zitten, dit om organisatorische redenen (optimalisatie van de tijd).
Graag had ik van de geïntereseerden gehoord welke van voorgestelde data voor hen helemaal NIET past. Een mailtje naar info@sheetfilm.be is hiervoor de gemakkelijkste weg, geen PM ofzo, da's niet echt overzichtelijk bij te houden.

goretjes,
G
De hitte is meer een probleem voor de fotograaf. Het gaat hier om het verblindende effect van continu licht voor het model. Het hindert in de communicatie tussen fotograaf en model. Zo heb ik het ervaren. Het effect is het meest opvallend als het model wordt uitgelicht en de rest van de ruimte is relatief donker.
Het voordeel van continu licht is dat het goedkoop is en ken erg mooi werken. Verder is het uit technisch oogpunt eenvoudiger. Een nadeel is dat de onderlinge lichtsterkten moeilijker regelbaar zijn, maar tegenwoordig is dat met thyristor regelingen ook wat makkelijk.
Ik begrijp dat je inderdaad iemand (Herwin) op het oog hebt, om het gebruik van het materiaal in een introductie uit te leggen. Dat was waar ik op wilde wijzen. Uitlichten is een vak apart. Ook na een introductie kom je nog genoeg onbekende zaken tegen.

Jed