Quote Originally Posted by hka View Post
Als we de dag een beetje voor onze geest proberen te halen dan hebben we ook te maken met een beperkte tijd. Enigen van ons zitten minimaal 3 uur in de auto om er te komen. Dat is n. Om dan ng een groot deel van de morgen te besteden aan een lecture over licht o.i.d. is niet bepaald in de geest zoals ik dat zie. Er wordt (ergens geluncht, erg gezellig dus) kost ook weer wat meer tijd) dan blijft er maar weinig over voor een van de belangrijkste onderwerpen die zo'n dag interessant maakt nl. foto's van elkaar bekijken.
Als dat laatste in de verdrukking komt vraag ik me af of ik wel alle moeite moet nemen om 6 uur in de auto te zitten om een paar "modellekes" te fotograferen?
Met andere woorden dit vraagt echt om bezinning!
Ik ga er van uit dat we gewoontegetrouw vanaf 9:00 samenkomen, om dan om 10:00 van start te gaan. Dat we sluiten om 16:00 a 16:30. Als mensen 3 uur per rit onderweg zijn, is het niet overdreven om te zeggen dat het een lange dag is. Bij de keuze of je de portret sessie meemaakt of niet zal dat zeker een rol spelen.

Harry heeft het over een lecture over licht. Ik weet niet wat de inleider, die Geert gevraagd heeft van plan is. Maar, ik vind het woord lecture niet juist getroffen. Het is een inleiding waar gekeken, gewerkt, gediscussieerd en gefotografeerd wordt. Een inleider geeft er richting aan. Maar stel je daar geen lezing of zo onder voor. Het is iets heel anders dan zeg maar fotograferen in een landschap. Je moet je licht zelf maken met materiaal dat we niet kennen en een model dat we niet kennen. Je fotografeert en je kunt zien hoe een en ander uitgewerkt heeft.

Jed