Quote Originally Posted by Matthijs
Ik heb al geruime tijd een in prima staat verkerende Speed Graphic
Aha, hier een Crown Graphic-boer! Wat je zegt, het detail op zo'n 4x5-negatief is werkelijk indrukwekkend.

Quote Originally Posted by Matthijs
Inderdaad vind ik het eindeloos instellen en koekeloeren op het grondglas zeer ontspannend werken. Na een middag op een bloeiende hei rondgelopen te hebben en pakweg 3 negatieven belicht te hebben, ga je met een zeer tevreden gevoel naar huis.
Ken je ook al dat minder tevreden gevoel dat je hebt als je na een middagje heide of bos of strand of wat dan ook, thuiskomt en je hebt geen ene foto gemaakt? Overkomt me wel eens -- fout licht bijvoorbeeld...

Quote Originally Posted by Matthijs
Sinds ik veel op middenformaat werk (en binnenkort ook op grootformaat) heb ik mijn kleinbeeldtoestel nauwelijks nog gebruikt. En ik heb hem nog geen seconde gemist!
Mag ik van de gelegenheid dan toch even gebruikmaken om bij deze een nieuwe kleinbeeldmaffia in het leven te roepen? Het is en blijft toch een verduiveld handig cameraatje, dat onder de meeste omstandigheden heel snel is in te zetten. Met een moderne film erin kun je makkelijk tot 24x30 vergroten. Maw: kleinbeeld kan ook een heel fijn instrument zijn, fotograferen doe je niet alleen maar op 120 of 4x5 of groter.

Groet, Paul.