Goedemorgen,

Ben al een tijd aan het rondkijken in apug en vooral de draadjes over het inrichten van een doka. Het wordt dus tijd me even voor te stellen. Ik ben Rob en woon in Itens (Friesland). Heb analoge fotografie weer opgepakt nadat ik op marktplaats zag dat apparatuur waar ik als student alleen maar van kon dromen voor bijna niks te koop was. Heb inmiddels een aardige verzameling camera's waaronder een Asahi Pentax 6x7 (compleet met veel lenzen en toebehoren) en een Canon F1 (oude type). Al veel foto's mee gemaakt en ze werken prima en leveren nog goede prestaties.

Ook veel donkere kamer apparatuur zoals een Leitz kleinbeeld vergroter en een Laborator 138 voor het grotere werk. Heb veel oude negatieven (grootformaat) van mijn vader gekregen en ben die nu aan het afdrukken. Veel van die negatieven leveren foto's op die niemand in de familie kent maar wel uit de jaren 20 en 30 stammen (een tante van mijn vader werkte bij Kodak en kon altijd een camera lenen). Heb inmiddels hele mooie foto's van mijn vader als jonge jongen (hij is nu 85....).

Ben nog steeds druk bezig een echte donkere kamer te maken. Heb voldoende ruimte (zie maar eens op www.despieker.nl of www.robertvandermeer.nl) maar het is wel direct een heel project binnen een toch al groot project.

Ik hoop nog veel te leren binnen apug. En ben dan vooral geinteresseerd in het (weer) afdrukken op echt bariet, Lith printen (heb het prachtige boek van Tim Rudman al gekocht) en tonen.

Natuurlijk hoop ik ook iets bij te kunnen dragen.

Met vriendelijke groeten,

Rob van der Meer