De reparateur is Camera & co in Groningen. Hij heeft in Groningen en omstreken een goede reputatie. Bij de USVA, waar ik mijn eerste dokacursus heb gevolgd, werd ook naar hem doorverwezen. Aangezien hij ook de enige camera-monteur in de wijde omtrek is, en dit niet fulltime doet, is hij moeilijk bereikbaar vanwege de drukte. En als je eenmaal geholpen wordt, ben je je spullen minstens 2 maanden kwijt.

Het verhaal was dat hij momenteel (ten tijde van de reparatie) geen passende sluiter had voor mij. Hij zou een maand later naar een beurs gaan om onderdelen in te slaan, en hij hoopte ook een goede sluiter. Dit is helaas niet gelukt, hij had wel een andere Kodaksluiter gevonden, die net niet paste. Daarvan heeft hij het binnenwerk (sluiterbladen etc.) getransplanteerd naar mijn defecte sluiter, met wat aanpassingen. De boel goed doorgesmeerd en ik kon er weer tegenaan, dacht ik.

Gilbert, nu je zegt dat geen moeilijke ingreep is, zou je mij hier iets meer informatie over willen geven? Ik ben niet te beroerd om zelf te schroevendraaier ter hand te nemen. Het belangrijkste is denk ik welk smeermiddel je moet gebruiken. Iets op synthetische basis lijkt mij het beste. Kan je me hier meer over vertellen? En wellicht waar ik dit in Nederland zou kunnen bestellen?