Hallo ik ben Jaap. Ik heb me nog nooit netjes voorgesteld en de laatste tijd leek het wel of ik er niet meer was. Dat hoop ik allebei weer goed te maken.

Ik ben sinds 1995 bezig met digitale beeldbewerking, maar omdat ik meer dan 10 uur per dag achter de computer zit, vond ik het fijn om een ambachtelijke hobby te beginnen. Ik werd dus steeds analoger, zeker omdat het aansloot bij mijn (chemische) kennis van mijn studie. Ik denk verder dat ik de klassieke doorgroei maak, van kleinbeeld (nu 0%), middenformaat (nu 30%) naar grootformaat (70% van de tijd). Ik heb een enorme groei doorgemaakt op het gebied van de techniek (eigen ontwikkelaars, zelf apparaten maken voor de doka, heel veel lezen), nu ben ik meer op het beeldinhoudelijke vlak bezig. Ik coach dan ook collega's op gebied van contrast, compositie, licht, etc. Ik ga dit ook toepassen in een kunstcentrum, maar dat staat nu even stil.

Deze posting is verder niet erg vrolijk, dus de oppervlakkige lezer mag hier afhaken. Ik zeg: ik ben er weer, maar het is maar eventjes. Ik ben in het dagelijkse leven druk met afspraken rondom de bestraling en chemo van mijn dochter Joėlle, die een agressieve kwaadaardige tumor (glioblastoom) midden in de hersenen heeft. Dat is dan ook de reden dat ik niet zo veel lol meer heb in onze grote hobby. Ik zie het de laatste tijd meer zwart in, dan zwart-wit. Op termijn wil ik me weer aansluiten bij het forum, de “Gary-sessies“, etc. want het leven gaat vooralsnog nog steeds door, toch?

Maar aangezien ik hier wat gemist heb, wil ik iedereen voor 2009 gezondheid toewensen, iets wat mij de laatste tijd als erg belangrijk gebleken is. Proost!